Eläinsuojeluyhdistys Rodoksen kodittomat eläimet ry tarvitsee apuasi.

Rodoksen kodittomat eläimet ry auttaa kodittomia kissoja ja koiria Kreikan, Rodoksen saarella. Myös kissan adoptoinnista Suomeen saat heiltä neuvoja.

Lue lisää: Kotisivut Face Aamulehti Turun Sanomat

Tilinumero
FI42 1743 3000 0235 50
Viite: 1313
MobilePay: 55098
 
Keräysluvan numero RA/2021/470. Keräysluvan myöntäjä: Poliisihallitus. Keräyslupa voimassa 15.4.2021 alkaen. Keräyslupa on voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.
 

Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry tarvitsee apuasi.

Turun seudulla toimiva Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry on erikoistunut populaatiokissojen auttamiseen ja toimii täysin vapaaehtoisvoimin.

Lue lisää, Dewin toiminnasta: Aamuset -kaupunkimedia Maskun kunta Kotisivut

Tilinumero
FI9247130010067460
viitenumero 20815

 

MobilePay: lyhytnumero 68041
 
Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry:llä on voimassaoleva rahankeräyslupa RA/2022/228. Luvan on myöntänyt 16.2.2022 Lounais-Suomen poliisilaitos. Lupa on toistaiseksi voimassa 16.02.2022 alkaen.
Kerätyillä varoilla katetaan yhdistyksen hallussa olevien eläinten eläinlääkäri-, lääkintä-, ruokinta- ja tarvikekuluja

Kissojen Suojelu Kisu ry tarvitsee apuasi.

Uudellamaalla, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla toimiva Kisu ry on hädänalaisten kissojen oma yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa kissojen eläinsuojelullista tilannetta maassamme.

Lue lisää Kisu ry toiminnasta: Facebook, Kotisivut Sydän-Hämeen Lehti

Tilinumero 
FI40 1146 3001 1286 66

Viite: 10281

MobilePay: lyhytnumero 71152
 
Yhdistyksellä on koko Suomen alueella, Ahvenanmaata lukuunottamatta, keräyslupa hädänalaisten kissojen auttamiseeen. 
Kerätyillä varoilla katetaan yhdistyksen hallussa olevien eläinten eläinlääkäri-, lääkintä-, ruokinta- ja tarvikekuluja

Eläinsuojelun rahalliset resurssit

On hävettävän huonot. Yhden populaatiokissan pelastaminen maksaa eläinsuojeluyhdistykselle keskimäärin 300-400 euroa. Tuohon keskimääräiseen kustannukseen vaikuttaa eläinlääkärikulut ja onko kissa löytöeläintalossa. Mikäli kissa on kesyyntymisvaiheen sijaiskodissa, niin kustannus luonnollisesti riippuu sijoituksen kestosta. Nopeinten kesyyntymiseen ja kodin löytymiseen menee vain viikkoja, joskus vuosikaan ei riitä. Kesyyntymisen venyminen ja kodin löytyminen myös riippuu paljon sijaiskodin ajankäytöstä kissan sosiaalistamiseen ja sijainnista. Monet populaatioissa eläneet on myös hyvin sairaita ja eri lailla vammautuneita. Tuolloin eläinlääkäri ja lääkekulut voivat helposti nousta toiselle tuhannelle.

Varoja tarvitaan

  • Kissojen loukutukseen loukkuja, riistakameroita, suojaimia ja desinfiointikemikaaleja.
  • Eläinlääkärikuluina vähintään rokotukset, mikrosirutus ja yleinen terveystarkastus.
  • Sijaiskodeissa ja löytöeläinkodissa myös ruoan ja kissanhiekan menekki on tasainen menoerä.
  • Löytöeläinkodeissa lisäksi kaikki normaalit kiinteistön ylläpidon vaatimat kulut.

Vapaaehtoisten ajankäyttö kissojen etsinnässä, loukutuksissa, sijaiskoteina, eri tapahtumissa missä haetaan tukijoita ja yritetään kerätä varoja sekä kaikessa muussa eläinsuojelussa on runsasta ja ilmaista. Tosin vapaaehtoisten reservitkin ovat yleensä rajalliset, joka näkyy tekijöiden uupumisena. 

Kun kassa on tyhjä? Silloin yleensä yritetään kerätä rahat jostain mutta aina se ei vain onnistu, vaikka hattu on kiertänyt jo useaan otteeseen kannattajien ja vapaaehtoisten parissa. 

Eläinsuojeluyhdistykset myös maksavat sijaiskotien kaikki kustannukset kissojen sijaiskodissa olemisen ajalta. Ongelma on rahojen tasainen menekki, sitä enemmän mitä enemmän sijaiskoteja.  Yhdistyksillä ei kuitenkaan yleensä ole mitään varmaa ja tasaista tulojen lähdettä. Yhdistysten vapaaehtoiset maksavat jäsenmaksut, mutta niistä saatava tuotto on erittäin pientä suhteessa menoihin. Yleinen jäsenmaksu on 20-40euroa/vuosi. 

Osalla eläinsuojelujärjestöistä on omat löytöeläintalot ja he ottavat kissoja vastaan pienemmiltä toimijoilta. Heilläkin paikat on yleensä täynnä tai vapaata on vain muutamalle uudelle. 

Summa summarum

Rahaa on tällä hetkellä eläinsuojelun käytössä nipin napin niin paljon, että osa turvaan pelastetuista kodittomista kissoista saa mahdollisuuden löytää oman kodin. Rahaa ei ole niin paljon, että sitä mahdollisuutta saisivat kaikki.

Miten sinä voisit auttaa

Jos näet paikalliset eläinsuojeluyhdistyksen keräämässä varoja, niin anna edes kolikot taskun pohjalta. 

Jos haluat antaa varoja yhdistykselle, joka on keskittynyt erityisesti kissojen aseman parantamiseen ja suojeluun, niin hyvä vaihtoehto on Kisu ry.

Mikäli elämässäsi on ollut kissoja ja haluat mahdollistaa jälkeesikin, että kissojen hyvinvoinnista ja turvallisesta elämästä pidetään huolta. Ota selvää alueellasi toimivasta eläinsuojelun yhdistyksestä ja tee heille edes osittainen testamentti. Ellet löydä alueeltasi eläinsuojelua niin kannattaa harkita esimerkiksi edellä mainittua Kisu ry:tä tai Eläinsuojeluyhdistyen kummeja.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry järjestää mm. kissojen leikkaus- ja sirutustapahtumia sekä tukee muiden eläinsuojeluyhdistysten toimintaa lahjoituksilla. 
Voit tukea Kummien toimintaa liittymällä jäseneksi tai ostamalla kannatustuotteita. Lisätietoja: https://esyjenkummit.net
 

Kun teet testamentin eläinsuojelujärjestölle

  • testamentin varat menevät täysimääräisesti vain määräämääsi käyttöön: kodittomien kissojen auttamiseen, vähävaraisten ihmisten lemmikkien eläinlääkärikäyntien tukemiseen tai vaikka löytöeläintalon perustamiseen
  • yleishyödyllisen järjestön saama perintö on vapaa perintöverosta
  • autat pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen eläinsuojelutyön tekemisessä joka varmimmin mahdollistaa turvallisen elämän ulos hylätyille kissoille

Pienikin lahjoitus auttaa. Ilman testamenttia ja lakisääteisiä perimysjärjestyksen edunsaajia omaisuus menee valtiolle.

Ole yhteydessä suoraan järjestöön jolle haluat antaa perintöä.

Lähetä tieto keräyksestä oheisella lomakkeella.