Löytöeläintaloja ja eläinsuojelun kissojen sijaiskoteja

Listassa on Suomessa toimivia eläinsuojelujärjestöjä joilla on löydettyjen kodittomien kissojen sijaiskoteja ja/tai erillinen löytöeläintalo. Listasta puuttuu ne joilla ei ole koti- eikä facesivua ja niitä on paljon. Voit etsiä kyseisiä kunnan kotisivujen kautta. Lähes jokaisella kunnalla on sellainen.

Mikäli listasta puuttuu jokin taho jolla on koti- facesivu, niin lähetä tieto suoraan sähköpostilla info@catrescue.info . Jos tiedät löytöeläintalon, joka puuttuu listasta ja jolla ei ole koti- eikä facesivua, niin voit vinkata, että ottavat yhteyttä tähän palveluun saatavan ilmaisen infosivun merkeissä.

Lista on koottu, jotta kissaa elämäänsä etsivä löytäisi ja antaisi kodin kodittomalle. Kissalle jonka lakimääritteinen löytöeläintalon hoitoaika 15 vuorokautta on päättymässä, ja löytöeläintalo tarvitsee paikan uusille hylättynä löydetyille.

Voit myös auttaa alkamalla sijaiskodiksi. Silloin pystyt osaltasi pelastamaan hylättynä löydetyn, jolla muutoin ei olisi paikkaa missä odottaa loppuelämän kodin löytymistä. Ota rohkeasti yhteyttä alueesi eläinsuojeluun. Jollei heillä ole mahdollisuutta ottaa uusia sijaiskoteja, niin kysy myös muista eläinsuojelujärjestöistä. Monella järjestöllä on sijaiskoteja ympäri Suomea, vaikka toimivat aktiivisesti ehkä vain yhdellä paikkakunnalla.

Maakuntakartta sivun alareunassa.

Kissan sirutus eläinlääkärissä on halpa ja nopea toimenpide, joka saattaa joskus pelastaa kissasi.

Sirun lisäksi hankinnan arvoinen turva kissalle, jos karkaa tai vaikka luvallisesti liikkuisi omalla tontilla. Samsung SmartTag  paikannin. Patteri kestää jopa vuoden. Applella oma Apple AirTag ja Motorolalla 07/2024 markkinoille tullut Moto tag, joka käyttää etsinnässä Googlen paikanna laite -verkostossa paikannusta. Myös muilla valmistajilla hiukan vastaavia. Samsung, Apple tai Motorola lienee paras valinta noissa, koska kyseiset puhelimet yleisimpiä ja käyttävät etsinnässä muiden saman merkin käyttäjien puhelimien etsintäverkkoa bluetoothin lisäksi. Hinta molemmilla kymppejä, riippuen mistä ja kuinka monta ostaa. Kissa tottuu nopeasti kuvan turvapantaan jossa kevyt ja pieni Samsung SmartTag paikannin.

Turvapanta aukeaa, jos kissa jää siitä kiinni. 

On myös olemassa GPS -paikantimia mutta ne ovat melko kookkaita kissoille ja akkukesto parhaimmillaan pari viikkoa. Kissan karatessa vaikka ovesta, kyseinen jatkuvasti ladattava GPS -paikannin tuskin on kaulassa.