Karannut kissa on löydettävissä

Kadonneista kissoista löytyy suurin osa enintään puolen kilometrin päästä.  Tärkeimmät asiat mitä voit tehdä.

1. Laputa lähiympäristö kunnolla. Muutama lappu siellä täällä ei riitä vaan lappuja täytyy jakaa kymmeniä, niin ettei kukaan alueella liikkuva voi olla näkemättä niitä. 

2. Jätä kissalle ruokaa lähelle karkaamispaikkaa.

Havainnot tulevat vain koirien ulkoiluttajilta ja ohikulkijoilta, henkilöiltä jotka kulkevat alueella.

Kissan sirutus eläinlääkärissä on halpa ja nopea toimenpide, joka saattaa joskus pelastaa kissasi. Moni kissa tänäkin päivänä saa sen viimeisen piikin, kun löytöeläintalossa on 15vrk täynnä, jos omistajasta ei ole kuulunut.

Sirun lisäksi hankinnan arvoinen turva kissalle, jos karkaa tai vaikka luvallisesti liikkuisi omalla tontilla. Samsung SmartTag  paikannin. Patteri kestää jopa vuoden. Bluetooth kantama ulkona kuvan vanhemman mallin paikantimessa 20-30m.  Applella oma Apple AirTag . Myös muilla valmistajilla hiukan vastaavia. Samsung tai Apple paras valinta noissa, koska kyseiset puhelimet yleisimpiä ja käyttävät etsinnässä muiden saman merkin käyttäjien puhelimien etsintäverkkoa bluetoothin lisäksi. Hinta molemmilla kymppejä, riippuen mistä ja kuinka monta ostaa. Kissa tottuu nopeasti kuvan turvapantaan jossa kevyt ja pieni Samsung SmartTag paikannin.

Turvapanta aukeaa, jos kissa jää siitä kiinni. 

On myös GPS -paikantimia mutta ne ovat melko kookkaita kissoille ja akkukesto lyhyt. Kissan karatessa vaikka ovesta, kyseinen jatkuvasti ladattava GPS -paikannin onko kaulassa.