Kissan turvaksi

Kissan sirutus eläinlääkärissä on halpa ja nopea toimenpide, joka saattaa joskus pelastaa kissasi. Jos kissasi karkaa ja löytyy loukkaantuneena, niin välttämättä (yleensä)  eläinlääkäri ei rupea antamaan riittävää hoitoa, jos ei ole tiedossa kuka maksaa. 

Hanki kissalle sairaskuluvakuutus joka korvaa yleensä myös loukkaantumisten hoitokuluja. Esimerkiksi Agria maatiaiskissan vakuutus joka korvaa vakuutuskaudessa 3.000 asti ja jossa omavastuu 170€ + 25%. Kiinteä 170€ maksetaan kerran vakuutuskaudessa. Hinta vuodessa noin 150€. Muilla vakuutusyhtiöillä omat käytäntönsä omavastuiden ja korvausten suhteen. Kyseinen hinta korvauskäytäntöineen vain esimerkkinä.

Sirun lisäksi hankinnan arvoinen turva kissalle, jos karkaa tai vaikka luvallisesti liikkuisi omalla tontilla. Samsung SmartTag  paikannin. Patteri kestää jopa vuoden. Bluetooth kantama ulkona kuvan vanhemman mallin paikantimessa 20-30m. 

Applella oma Apple AirTag . Myös muilla valmistajilla hiukan vastaavia. Samsung tai Apple paras valinta noissa, koska kyseiset puhelimet yleisimpiä ja käyttävät etsinnässä muiden saman merkin käyttäjien puhelimien etsintäverkkoa bluetoothin lisäksi. Hinta molemmilla kymppejä, riippuen mistä ja kuinka monta ostaa.

Kissa tottuu nopeasti  turvapantaan jossa kevyt ja pieni Samsung SmartTag paikannin. Turvapanta aukeaa, jos kissa jää siitä kiinni.

Kissaa ulkoiluttaessa ei koskaan pidä käyttää vain kaulapantaa, josta kissa pääsee helposti irti. Turvakaulapannan lisäksi käytä ulkoiluun aina valjaita. Jos kissasi pääsee irti valjaista, niin turvakaulapanta ja siinä paikannin pysyvät kuitenkin kaulassa.

On myös olemassa kissan GPS -paikantimia mutta ne ovat melko kookkaita kissoille ja akkukesto parhaimmillaan pari viikkoa mutta yleensä ulkona enintään pari päivää. Kissan karatessa vaikka ovesta, kyseinen jatkuvasti ladattava GPS -paikannin tuskin on kaulassa tai riittävästi ladattuna.

Kissa tottuu nopeasti kevyeen paikantimeen.

Kuvassa Samsung SmartTag  paikannin turvapannassa.